Fotografering

Tror du att det bara finns en typ av fotografering där ute? Nope. Det finns många olika typer av fotografering där ute i världen med varierande ämne, olika utrustning och personliga tekniker. Vissa fotografer föredrar att utöka sina färdigheter och bredda sin portfölj genom att bedriva flera typer av fotografering samtidigt medan andra fokuserar på att förbättra en viss stil under hela sin karriär. Ett brett utbud av erfarenhet av att skjuta olika ämnen kan identifiera ett nischat eller föredraget tema för karriär- eller hobbyfotografer.

ABSTRAKT FOTOGRAFERING

Abstrakt fotografi, även känd som konceptuell, konkret eller experimentell fotografi, är en genre som är svår att definiera. Abstrakta fotografier använder ofta färg, ljus, skugga, textur, form eller form för att instära en känsla, känsla eller intryck – utan att faktiskt ge en representationsbild av objektet eller scenen som fotograferas.

Bilder som vanligtvis passar in i denna fotogenre associeras inte omedelbart med ett välbekant objekt i betraktarens öga eftersom de skapas genom att isolera ett visst objekt eller en naturlig scen på ett sätt som tar bort kontextuella detaljer från bilden, antingen genom att rama in bilden på ett kreativt sätt eller genom bildredigering efteråt.

ÄVENTYR FOTOGRAFERING

Äventyrsfotografi är mycket mer självförklarande än abstrakt fotografi. Denna typ av fotografi fångar bilder av äventyr, vanligtvis i naturen. Det har ofta anmärkningsvärda landskapsbilder, äventyrliga resenärer och utmanande fotograferingsförhållanden på grund av tillgänglighet till vissa platser och skiftande väderförhållanden medan du fotograferar utanför.

Att dra kamerautrustning till avlägsna, robusta platser ger en extra utmaning för äventyrsfotografer. Vandring, cykling, backpacking och camping med utrustning är något som fotografer i denna nischgenre är mycket bekanta och bekväma med.

ARKITEKTONISK FOTOGRAFERING

En annan självförklarande genre, arkitektonisk fotografering är när fotografiens huvudämne är en byggnads exteriör eller interiör. Dessa skott tenderar att vara ganska exakta representationer av konstruktionen som tas på ett sätt som också är estetiskt tilltalande för ögat.

Yttre bilder använder vanligtvis dagsljus för att fånga byggnaden tillsammans med närliggande landskapsarkitekturfunktioner. De kan också skjutas på natten med hjälp av omgivande belysning från gatubelysning, omgivande landskap eller månsken. Interiörbilder kan komplettera yttre bilder för att ytterligare skildra en viss arkitektonisk stil eller kan användas som fristående.

Perspektivkontroll är en viktig aspekt av denna nisch på grund av den stora storleken på de flesta byggnader. De stora formatvykamerorna för gamla dagar, tilt / shift-linser och efterbehandling kan alla bidra till att få en bra bild av en stor byggnad. Världens äldsta bevarade fotografi är ett arkitektoniskt fotografi taget 1826 eller 1827, vilket gör genren till en av de första genrerna inom etablerad fotografi. Eftersom arkitektoniska trender har förändrats och byggnader av olika stilar har rests runt om i världen, kan fotografer dyka djupt in i denna nisch och fokusera sina ansträngningar på en specifik arkitektonisk stil som Samtida, Tudor, Postmodern, gotisk, viktoriansk, klassisk och bortom.

Astrofotografering

Att ta bilder av astronomiska objekt som stjärnor, planeter och meteorer, himmelska händelser som mån- eller solförmörkelser och andra fenomen på natthimlen faller alla under astrofotografins rymdparaply. Astrofotografin revolutionerade området professionell astronomisk forskning eftersom långvariga exponeringar gjorde det möjligt att spela in bilder av stjärnor och respektingivande nebulosor som annars är osynliga för det mänskliga ögat. Så småningom utformades optiska teleskop för att spela in ljus med hjälp av fotografiska plattor, som i huvudsak fungerade som jättekameror.

Fotografer kan använda både film- och digitalkameror med långvariga exponeringsfunktioner för att fånga dessa typer av foton eftersom ljusfotoner kan ackumuleras över tid. Specialutrustning och tekniker är dock ganska viktiga för att fånga detaljer så att komma in i astrofotografering är inget skämt. På grund av dess unika behov av särskilda förhållanden och speciell hårdvara är astrofotografering vanligtvis ett underavsnitt av amatörastronomi. Men fotografer som har en passion för natthimlen kan också delta genom att få rätt utrustning, använda rätt kamerainställningar och lära sig några speciella tekniker. Stativ, teleskop, fasta vidvinkelfotoiska linskameror, spårningsfästen, bildsensorer och efterbehandlingsverktyg är bara några av de föremål som behövs för bra astrofotografering.

.