Det är ju aldrig fel att få lite tips på hur du kan förbättra dina foton och då på ett enkelt sätt. Speciellt om du är nybörjare eller är du redan är en van fotograf men vill gå vidare i dina kunskaper. Då är det några tips som du kan tänka på för att utveckla dig till en fullfjädrad fotograf.

Du använder kameran som ett verktyg och tänker du rätt, kommer du långt. Det är faktiskt viktigast att du själv är nöjd med dina bilder. Vad andra sedan säger kan kvitta! För det tar dock ett tag innan du hittar den stil du vill ha på dina foton, för att sedan ta det steget vidare och eventuellt sälja dina bilder på något av de alla ställen på nätet det finns.

Blixten

Som nybörjare kanske du använder blixten i tid och otid, speciellt om du har en inbyggd blixt i kameran. Risken finns att bilden blir platt och på så vis att den dessutom blir överexponerad, samt att ljuset kan reflektera. Detta vill du undvika, men har du en inbyggd blixt kan du åtgärda det. Det du gör då är att diffusera blixten för att få ett softare ljus. Och det räcker med att du använder dig av ett vitt papper. Du placerar pappret framför blixten när du ska ta en bild, vilket ger ett mjukare ljus.

Ha kameran med dig

Oftast dyker det upp suveräna fototillfällen just när du inte har kameran med dig. Därför kan du förhindra det genom att alltid ha med dig den. Det kan dyka upp ett bra tillfälle om du till exempel är på en fotbollsmatch eller ute och promenerar nere vid havet och så vidare. På detta vis riskerar du inte missa den där perfekta bilden som du har längtat efter.

Samma nivå

När det är dags att fotografera är det viktigt att befinna på samma nivå som sitt motiv, om du inte är ute efter att få en dramatisk vinkel så klart. Ska du ta en bild på ditt barn eller på något vackert i naturen, fotografera motivet så rakt framifrån som möjligt. Det kan räcka att gå ner på knä eller till och med lägga dig raklång på marken. Vad gör man inte för den perfekta bilden?

Nyfiken

Fördelen att ha fotografering som en hobby är att du kan syssla med att ta bilder hur mycket som helst och ingen stoppar dig. Passa på dig att lära dig nya saker, läs på nätet eller i tidningar, för att sedan testa dessa råd och tips i praktiken. Bli inspirerar av din omgivning och var inte rädd för att testa nya saker som du är nyfiken på. Det kan vara allt från att prova nya inställningar på kameran till att fotografera olika vinklar och använda coola effekter.

Utrustning

Som nybörjare kan det tyckas att du behöver en massa utrustning för det sägs att det är bra att ha, men det gäller ta det lugnt. Prova dig fram och se till att du har grundutrustningen till en början. Investera i en bra kamera, ett par objektiv, ett stativ och ett bra bildrederingsprogram. Med den utrustningen kommer du långt och så får du prova dig fram helt enkel. Skynda långsamt!